Vruchtbare samenwerking

“Kamobeul is een vruchtbare streek in het zuiden van Senegal die geleden heeft onder gewapende rebellie en ontbossing. We helpen er een groep van 35 vrouwen die een moestuin van 2 hectare bewerken. Ze telen uien, aubergines, tomaten, pompoenen, sla, peterselie en komkommers, voor eigen consumptie en om te verkopen. Zo kunnen ze hun gezinnen gezond voeden en wat bijverdienen. Dankzij 7 000 euro subsidie van de Provincie kunnen we dat project ondersteunen. Met het geld kunnen de vrouwen een groene perimeter aanleggen en een waterpomp en een irrigatiesysteem installeren. Ze krijgen ook vorming over landbouwtechnieken die hun werk lichter en de opbrengst groter zullen maken.”

 

Werk jij ook samen met partners in het globale zuiden, en hebben jullie een project dat een extra steuntje goed kan gebruiken? Vraag vóór 15 november 2023 een subsidie aan via mondialesamenwerking@oost-vlaanderen.be

URL naar info: Subsidie voor projecten in landen in ontwikkeling (DAC) met draagvlak in de provincie Oost-Vlaanderen

 

 

Ecologische tuinbouw als strategie voor het versterken van de veerkracht van huishoudens in het Kamobeul-centrum in het dorp Kamobeul. Project gefinancierd door AJX Toogal Djangue.